Tehostettu palveluasuminen

Nurmikodin palveluihin kuuluvat asukkaalle suunniteltu yksilöllinen hoitotyö ja huolenpito, virkistys- ja kuntoutustoiminta sekä Vivagon turvaranneke palvelu, johon kuuluu aktiivisuuden seuranta.

Jokaisella asukkaalla on nimetty omahoitaja, joka on mukana hoitoneuvotteluissa ja huolehtii asukkaan lääkkeistä. Hän tekee asukkaan yksilöllisen hoitosuunnitelman sekä virkistys- ja kuntoutussuunnitelman moniammatillisen työryhmän kanssa, yhdessä asukkaan ja lähiomaisten tarpeiden mukaisesti,  ja arvioi myös suunnitelman toteutumista. Omahoitaja tekee vähintään puolivuosittain myös RAI-toimintakykyarvion sekä hoitotyön väliarvion. 

Asukkaaksi

Nurmikotiin tehostettuun palveluasumiseen voi hakeutua Tampereen kaupungin, oman alueen asiakasohjauksen kautta. Yhteyttä voi ottaa myös Tampereen kotitoriin: Puhelimitse arkisin klo 8.00–16.30 numerossa 03 5656 5700, Sähköpostitse osoitteessa kotitori@tampereenkotitori.fi

Ulkopaikkakunnalta Nurmikotiin

Vanhuksella on mahdollisuus muuttaa vapaasta halustaan mihin tahansa kuntaan.Sosiaalihuoltolakiin lisättiin v.2011 uusi 16a§, jonka mukaan henkilöllä, joka ikänsä, vammaisuutensa tai muun sellaisen syyn vuoksi ei kykene asumaan itsenäisesti, on oikeus hakea palveluja ja hoitopaikkaa myös muusta kuin kotikunnastaan. Kotikunnan valintaoikeus koskee käytännössä henkilöitä, jotka tarvitsevat uudessa kunnassa asuakseen laitoshoitoa, perhehoitoa tai sijoitusta palveluasumisyksikköön.  Henkilön on itse tehtävä hakemus siihen kuntaan, johon hän haluaa muuttaa. Kunnan, johon ollaan muuttamassa tulee sitten välittömästi ilmoittaa hakemuksesta ja sen käsiteltäväksi ottamisesta hakijan kotikunnalle. Yleensä kunta, johon haluaa muuttaa tulee täyttää sen kunnan palveluasumisen kriteerit ja he pyytävät nykyiseltä kotikunnalta lausunnot henkilön toimintakyvystä ja palvelujen tarpeesta.

Ryhmäkodit

Nurmikodissa on jokaisella oma huone. Huoneessa on oma wc. Asukas voi sisustaa huoneen omien mieltymystensä mukaan. Huoneessa on valmiina sänky ja patja. Omat huonekalut, verhot ja taulut tuovat omannäköisen tunnelman ja tuttuuden, kodikkuuden.

Nurmikodissa on päärakennus ja kaksi asuinsiipeä. Pohjoissiivessä on kolme kerrosta, Aatula, Eetula ja Iitula, yhdessä ryhmäkodissa on 7 huonetta sekä yhteinen keittiö/oleskelutila.

Ja Eteläsiivessä  on Ala-Hannala , 7 huonetta ja Ylä-Hannala ,8huonetta.

Päärakennuksessa on Pirttilä, 4 huonetta sekä yhteinen tupa/ruokasali, kunto- ja hoivatupa.  Yhteisissä tiloissa voi viettää aikaa katsellen tv:tä tai seurustellen .

Lisäksi asukkaiden käytössä on kaksi saunaa.

Asuinkustannukset

Pohjoissiiven ja päärakennuksen huoneet ovat n. 20 m2 + yhteistilat n. 16 m2 = vuokra 525 euroa , vesimaksu 21 euroa

Eteläsiiven huoneet ovat n. 16 m2  + yhteistilat n.13m2 = vuokra 424 euroa , vesimaksu 21 euroa

Lisäksi asumiseen kuuluu hygieniamaksu 50 eur/kk. Maksu sisältää petivaatteet ja liinavaatteet, sekä vaatehuollon, peseytymis- ja hygienianhoitotarvikkeet.

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency

Denna hemsida använder cookies för statistik och inställningar. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Klicka och läs mer här.